Odontopediatría Tarragona

L’odontopediatria, o odontologia pediàtrica, és la branca de l’odontologia que tracta de prevenir, diagnosticar i tractar totes les alteracions bucodentals que apareixen en els nens, des del naixement a l’edat adulta.
És important fer la primera visita a l’dentista des que apareix la primera dent, així podem instruir o aclarir dubtes als pares sobre la manera de mantenir la boca dels seus fills neta i sana.

Clinica Dental en Tarragona

1era visita Amb Odontopediatra? per a que serveix i perque un especialista per a nens?

Introduir i involucrar els nens amb la cura de les seves dents, ja desde petits, es clau per que tinguin i mantinguin una correcta salud oral al llarg de la seva vida. L’ especialista amb Odontologia infantil ajuda i està entrenada per controlar la conducta dels més petits, fa que la visita al dentista sigui una experiència positiva i els motiva per a tenir cura de la seva higiene oral.

Quan erupcionen les dents? A quina edad es pot fer una visita a la Odontopediatria?

Les dents de llet erupcionen entre els 4 -12 mesos de vida, és a dir, a partir del primer any de vida ja es poden realitzar les primeres visites de control, ajudem als pares a tenir cura de les dents de llet i com introduïr l’hàbit de netjar les dents ja desde petits. Qualsevol problema detectat a temps sempre serà mes fàcil de resoldre, i la visita al dentista serà recordada com una experiència positiva.
dentista niños tarragona

Por dels nens al dentista?

És normal que un nen tracti d’evitar noves experiències. Els pares hem de transmetre normalitat i calma, sino els nens preceben que hi ha una situació de perill.

La millor forma de prevenir la por és portar al petit al dentista des que li surten les primeres dents, així es familiaritzarà amb l’ambient del consultori i el dentista.

dentista infantil
Les revisions han de ser periòdiques, perquè a més de familiaritzar al nen amb l’equip, es vigila la seva salut dental, la prevenció, evitant que presenti càries o fractures que requereixin de tractaments o extracció de dents. En cas de presentar algun problema decàries, será tan fàcil de resoldre que el petit no sentirà cap molèstia.

La causa primària de la por en els nens és escoltar als seus pares queixar-se de les seves experiències personals amb el dentista. A més de no esmentar les seves pròpies experiències desagradables, es pot evitar la porexplicaant de manera agradable que és l’odontologia, els beneficis de tenier un somriure bonic i el amable que serà el dentista.

No utilitzar mai l’odontologia com a amenaça de càstig. És molt recomanable no obligar al nen a menjar o fer alguna cosa que no li agrada amb l’amenaça de portar-lo al dentista o la injecció amb anestèsia.

Contacta amb nosaltres

 

977 232 136

Rambla Nova, 111, 3r 4a, Tarragona